Image Alt

De Uitstovers

Over De Uitstovers

De Uitstovers is de familie van de stooffruitproducten, die in het leven zijn geroepen om stooffruit meer bekendheid te geven bij de consument. Van Randwijk en van Doorn fruit (de teler), is in 1990 begonnen met het telen en produceren van stoofperen. Hierdoor zijn de Toffe Peertjes ontstaan. Het bedrijf is zich blijven vernieuwen en de laatste jaren zijn ook andere stooffruitproducten toegevoegd aan het assortiment. Deze zijn te vinden onder de namen Rappe Rabarber en Pracht Appels. Met onze zelfgemaakte stooffruitproducten willen we jou helpen om tijd te besparen! Het stoven van fruit is een tijdrovend proces en dat nemen wij voor jou uit handen. Op een modern ambachtelijke manier bereiden wij de lekkerste stooffruitproducten in onze stoverij, die jij kant-en-klaar kunt kopen in jouw supermarkt!

Het gezegde “jij bent een toffe peer” betekent “jij bent een fijne vent”.

‘’

Waar komt de Toffe Peer vandaan?

Het gezegde “jij bent een toffe peer” betekent “jij bent een fijne vent”. Het gezegde is ontstaan uit de Amsterdamse taal en bestaat uit een stukje Joods en Bargoens (dieventaal). De uitdrukking “toffe peer” is een samenstelling van woorden. Het joodse woord tof betekent goed, fijn. Het Bargoense woord peer betekent kerel of vent.

Wij vinden de peer heel tof en zetten hem graag in het zonnetje, maar naast onze perenproducten maken De Uitstovers ook andere gestoofde producten met ieder z’n eigen naam. Onder andere de “rappe rabarber” bijvoorbeeld. Verkrijgbaar in de zomermaanden in de smaken original en aardbei.

m
This is Marée, a colorful new portfolio for presenting your work. If you’re a modern illustrator or a designer, we made Marée for you.