Image Alt

Van Hollandse bodem

Onze eigen boomgaard

Bij De Uitstovers vinden we het belangrijk dat onze producten een zoveel mogelijk Hollandse afkomst hebben. Onze Toffe Peertjes groeien in onze eigen boomgaard te Strijensas en we kopen peren in bij telers die telen in Nederland met hetzelfde Global G.A.P. certificaat. Dit houdt in dat we door gebruik te maken van natuurlijke meststoffen een optimaal bodemleven creëren. En een optimaal bodemleven geeft de beste smaak aan onze peren en zorgt ervoor dat ze langer goed blijven.

Duurzaamheid

Naast dat we gebruik maken van Hollandse producten en dat we stoven en verpakken op Hollandse bodem zijn we ook nog eens duurzaam bezig. Het restproduct van onze peren gebruiken we weer om bijvoorbeeld sap en siroop van te maken. Zo zijn we circulair bezig met onze productie en hebben we bijna geen afval.

De stoverij

Al ons stooffruit wordt met zorg bereid in onze modern ambachtelijke stoverij in Strijen. We werken met fruit uit onze eigen boomgaard en van Nederlandse telers uit de omgeving. Om ervoor te zorgen dat jij thuis de lekkerste stooffruit producten op tafel kan zetten, zijn wij continu bezig om onze producten te verbeteren. We proeven, testen en passen onze recepten aan waar nodig. We werken met hoogwaardige producten, grondstoffen en materialen.

Het stoofproces gaat als volgt in z’n werk:

Wassen/sorteren

Het fruit wordt bij binnenkomst gewassen en gesorteerd

Schillen

Het schillen van de peren gebeurt semiautomatisch. Een tijdrovende klus, met als resultaat een handmatig geschild uiterlijk. Wat er dus ook voor kan zorgen dat er soms nog een stukje schil aan jouw fruit zit.

Snijden

We snijden het fruit in stukjes, blokjes of partjes. Dit gebeurt machinaal, het is mogelijk dat je in je emmertje peren een groter en klein stukje hebt. Dit komt doordat de peren ook niet allemaal even groot zijn.

Stoven

Het fruit wordt langzaam gestoofd met de juiste kruiden en specerijen. Doordat we het fruit nog lang na laten garen in deze specerijen, krijgen ze een intense smaak. Zoals het hoort!

Verpakken

Al onze producten worden verpakt in de plastic emmertjes van 400 gram of 800 gram. Dit gebeurt machinaal en daarna worden de producten gekoeld en zijn ze klaar om vervoerd te worden naar jouw dichtstbijzijnde supermarkt.

m
This is Marée, a colorful new portfolio for presenting your work. If you’re a modern illustrator or a designer, we made Marée for you.